Archive for AudiSRS.com The place for Performance Audi
 


       AudiSRS.com Forum Index -> Audi S4, S5, RS 5, RS 4 (B8) quattro
Preston

Engine emission control system light on dash

Hi all, I picked up our 2010 59 plate Audi S4 on Saturday and after a couple of stops and a refuel at BP i noticed the Emission control light had come on (not flashing). I am going to take it in this weekend to get it plugged in to find out the code.
Has anyone come across this before or any idea what it could be?
The car runs and drives fine, i took it on a 45 min test drive and had no issues then.

I look forward to hearing what you think.

Thanks
Graham

No misfire or hesitation?
Preston

No not that i can notice, i have only been taking it easy since the light came on. I will take it out for a drive when i get home from work and check again.
Graham

Is the light on permanently now even after switching the engine off and on?
Preston

Yes it is. Just been for a quick drive and it's nice and smooth defiantly no misfire, I'm getting it plugged in tomorrow now as its bugging me. Once I have the fault code will it be easy to diagnose?

Thanks
Preston

Hi had the car checked tonight by a friend, these are the codes it came up with. We have reset it to see if they come back. I have a 3 month blue chip warranty but I'm not sure how good they are.



Preston

To anyone that was interested it was just a vacuum hose on incorrectly
Graham

Preston wrote:
To anyone that was interested it was just a vacuum hose on incorrectly


Good news and thanks for sharing that.
Preston

Yes I was pleased that it was just that, still took the garage 5 hours and the charger off to find it.
buzzard

Nice to get an update mate, helps to build up the B8 data.

Was this incorrectly fitted at the factory then or third party work?
xpower

Good bit of info that.
Thanks for following up with the resulting fix
solaris

Hi Preston, I've got the same fault codes on mine, would you be able to find out which particular hose it was?

http://audisrs.com/sutra709619.php#709619
Preston

solaris wrote:
Hi Preston, I've got the same fault codes on mine, would you be able to find out which particular hose it was?

http://audisrs.com/sutra709619.php#709619


I can try and find out for you. Is there a diagram of the vacuum pipe layout?
       AudiSRS.com Forum Index -> Audi S4, S5, RS 5, RS 4 (B8) quattro
Page 1 of 1